Jelenlegi hely

Hol és mikor kezdődött... ? na és mi lett a vége (cégem mottója)

Kicsi korom óta...

Már gyerekkoromban is vonzottak a csillogó és színes tárgyak. Nevettek is rajtam sokan, hogy olyan vagyok, mint egy szarka és egy papagáj keresztezése.  Ez a hóbort egészen felnőtt koromig, sőt egészen a mai napig elkísér. Hiába dolgoztam irodában, hiába választottam a komolynak mondott bankár szakmát, a színek és a csillogás iránti vonzalmam rendületelnül megmaradt.

Külföldön eltöltött éveim alatt kollégáim két találó becenevet ragasztottak rám:

- Hungarian hurricane (magyar hurrikán), mely név hűen ábrázolja azt az elszántságot, tudásvágyat, vehemenciát, és energiát, mellyel munkához látok, bármiről is legyen szó.

- Colour woman (színes nő), mert hiába töltöttem napjaim nagy részét egy szigorú racionalitással berendezett irodában, a színeket, a vidámságot biztosan becsempésztem valahova (színes Post-it-ekkel, tollakkal, papírokkal és persze az elengedhetetlen színes harisnyáimmal).

Sok évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy megértsem: a színek iránti vonzalmamat már nem elég harisnyákban és borítékokban megélnem, a bennem lakozó kreativitás és formabeli kavalkád kikívánkozik és teret kell neki engednem. Csillapíthatatlan szépség iránti éhségem során találkoztam azokkal a természeti csodákkal, melyek valódi múltjukkal, színes, formás jelenükkel és örök jövőjükkel, hosszú távon le tudják kötni figyelmemet egy csodálatos világba repítve, ahol a képzeletnek szinte semmi nem szab határt. Ezek a csodák pedig nem mások, mint a drágakövek.

És miért éppen Zituccia?

Egy olasz ex - udvarlóm adta nekem annó ezt a becenevet - Zituccia - és már akkor sejtettem, hogy egyszer fontos szerepet fog kapni, hát íme, ennek is eljött az ideje! Számomra egyediséget, játékosságot és szépséget takar.

Boltomba belépve arra törekszem, hogy kellemes hangulat és kiszolgálás fogadja kőrajongóimat.  A puha szőnyeg, a pácolt fa bútorok és a barátságos fény mind nyugalmat és kényelmet árasztanak és kedvet csinálnak ahhoz, hogy hosszasan próbálgassa ékszereimet. Az üveges szekrényekből és fiókokból egy gondosan összeválogatott, magával ragadó kő és szín kavalkád tárul elénk, mely mind egyben, mind pedig külön - külön megfigyelve, csodaszép élményt nyújt. Órákat lehet itt eltölteni a természet e csodás ajándékaival, megfigyelve, hogyan törik meg rajtuk a fény, milyen játékosan csillognak és milyen érzésket keltenek abban aki felpróbálja őket.

 

Az ékszerekről általában...

Álmodni jó, de főleg akkor, ha még ezek az álmok meg is valósulnak... ebben szeretnék segítségére lenni... legalábbis ami az ékszereket illeti...
Mindegy milyen ékszerre vágyik, hiszen a boltomban található köveknek, csak a képzelet szab határt. Legyen akár elegáns, akár játékos, akár hivalkodó, akár szolid, de lehet akár fiatalos és bohókás vagy akár egyszerű és komoly is.
Nálam biztosan megtalálja az elképzelésének megfelelőt, ha mégsem, akkor elkészítem személyre szabott ékszerét!
Az alapanyagokhoz külföldi kapcsolataim és nemzetközi ásványbörzék révén jutok, ahol mindig igyekszem a minőségnek megfelelő árat is kialkudni. Az alapanyagok, csiszolási technikák és formák állandóan változnak, káprázatosan sokfélék és itt is fellelhetőek a divat irányzatok és azok állandó változása is. A természet sem produkál ugyanolyat kétszer. Ennek a rossz oldala az, hogy egyféle drágakőhöz csak korlátozott mennyiségben jutunk hozzá, az előnye pedig az, hogy máson nem láthatja viszont ékszerét!
A hasonló kövekkel foglalkozó magyarországi boltokban kínált árukhoz képest, törekszem arra, hogy a kiemelkedő minőség, a nemesfémek alkatrészként való felhasználása és az egyediség egyértelműen megkülönböztessen. Áraim kialakításakor figyelek arra, hogy vevőim elégedetten nyugtázzák - valódi értéket kaptak, tisztességes áron.

Árképzés

Áraimat kedvezően alakítom ki, ügyelve arra, hogy minden termék ára hűen tükrözze a minőséget, eredetet, a csiszolás pontosságát. A boltban található láncok ára átlagosan 15 és 35 ezer forint között mozog, de ezek között találhatóak szettek is (nyaklánc - karlánc vagy nyaklánc - fülbevaló). Mindig vannak emellett igazi különlegességek is (jelenleg pl. drágakő minőségű turmalin, ásványi smaragd, csiszolatlan gyémánt nyaklánc), melyek érthetően magasabb árkategóriába esnek (50 - 80 ezer) és ide tartoznak a jelenleg kapható arany egyedi ékszerek is (navaratna, cserélhető köves briolett fülbevaló stb.). Ha ajándékot kíván venni, ajánlom figyelmébe a kifejezetten erre a célra elkészített árukészletemet, melyben tízezer forintig, igen széles skálán, mindenféle ékszert megtalál (szív alakú csiszolt kő, nyaklánc, karkötő, fülbevaló), jó minőségben, ám kedvezőbb alapanyagárú de itt is kizárólag valódi kövekből (jade, szódalit, kagyló, achát, hegyi kristály stb.).

Mottó... de nem azért, mert ez divatos :-)

Hogyan lehet frappánsan, lényegre törően megfogalmazni egy cég, bolt, tevékenység egészét úgy, hogy a mottó elolvasása azt az érzést keltse az olvasóban amit el szeretnék érni.  Hmmmm... nem könnyű... de nem lehetetlen... talán...

Egy Zituccia Ékszer:  legyen különleges és egyedi *, legyen vagány de ha kell akár elegáns is **, legyen valódi és értékálló *** és viseljed egészséggel - ez talán a legfontosabb !!!

* a valódi kő magától ilyen (képzelj el egy jáspist) vagy ha egyszerű a kő (mondjuk egy onyx) akkor az ékszer felépítésébe kell valami csavart vinni vagy ezüst díszekkel megbolondítani

** egy makramé ékszer pl. felvehető farmer inghez de a "kis feketé"-hez is... simán...

*** ha már kiírtam, hogy "Ásványi Ékszerek" akkor nem árulok sem üveget, sem műanyagot és a zárak és díszek is ezüstből vannak, mert egy drágakőnek ez jár.. szerintem... mint ahogy méltó csomagolás is jár és adok is... gratis !