Jelenlegi hely

Hegyi kristály

Szín: színtelen
Összetétel: szilicium-dioxid
Kristályszerkezet: trigonális
Mohs-keménység: 7
Fajsúly: 2,65
Törésmutató: 1,54-1,55
Maximális kettőstörés: 0,009
Fény: üvegfény
Előfordulás: mindenhol a világon, de legfontosabb lelőhelye Brazília.  Szép kristályok Svájcban, Franciao.ban az Alpokban. Madagaszkár, volt SZU, USA.
Megjegyzés: A földkéreg egyik legközönségesebb ásványa.  Gyakran képez ikerkristályokat.  krystallos=jég, görögök azt hitték hogy az istenek jégből készítették.  Gömböket jövendőmondásra használják középkor óta.
Gyógyhatása: „energiakristály” hatalmának kulcsa tisztasága és egyszerűsége.  Megnöveli a használó rezgésszámát és megnyitja a gyógyítás és a kommunikáció csatornáit. Fokozza az erőt és az éleslátást, kiegyensúlyoz, tisztít és energiával tölt fel.  Az adatrögzítő kvarckristályokat az 1 vagy több kicsi, kiemelkedő 3szögekről lehet felismerni… ezeket az „első idők lényei” helyezték oda.  Az ezekben tárolt bölcsességeket a 3szögek lepecsételték, portálok más dimenziókba és csak azok férhetnek hozzá a tudáshoz akik tiszták szavaikban, gondolataikban és cselekedeteikben.  A titkok biztonságban vannak mert emberi lény nem tudja a programozást megváltoztatni.
Csakra: minden csakra
Csillagjegy: mindegyik
Kínai csillagjegy: mindegyik